VPS ve VDS Farkı Nedir? Ne işe yarar?

Bilgisayar Kaan Barış İşsever 12 Temmuz 2017

VPS ve VDS Farkı Nedir?

İnterneti aktif olarak kullanan insanların duyduğu onlarca kavramdan ikisi de vds ve vps’tir. Bu kavramlar genel olarak yabancı terimlerle tanımlandığından birçoğumuzun kafası karışmakta.

VDS Nedir ?

VDS , fiziksel sunucu anlamına gelmektedir. Fiziksel sunucudan kastım ise elle tutulabilir, normal bir bilgisayar formatında olmasıdır.  Böylelikle kendine ait ram, işlemci gibi parçaları bulundurur ve hiçbir sunucudan etkilenmez.  VDS’lere istenilen işletim sistemi kurulabilir ve dosya indirme ve yükleme işleri hızlı olarak yapılabilir. Tek bir kişiye mahsus olduğundan VDS‘lerin daha performanslı olduğu yargısını çıkartmak doğru olacaktır.

VPS Nedir ?

VPS, bir sunucunun yazılımsal olarak bölünmüş halidir. Bu yazılımsal olarak bölünme denilen olay bir VDS nin üzerine kurulan sanal sunuculara bir İP adresi tahsis edilmekte ve ayrı bir sunucu görünümü kazandırılmaktadır. Bu sanal sunucular bir sunucunun üzerinde birçok olabileceği için hız ve performans bölünecek, ve kayıp olacaktır.

VPS ve VDS Farkları

VDS somut bir bilgisayar VPS ise soyut bir bilgisayar. VDS‘nin fiziksel ekipmanları varken, VPS içinde bulunduğu sistem VDS‘nin ekipmanlarını kullanır.

Size önerimiz riski kabul ederseniz güçlü bir VPS almak olacaktır. Fakat bu riske katlanamam diyorsanız sağlam bir VDS ile işinizi halledebilirsiniz. Sağlam bir VDS ile aylarca yayın yapabilir, daha büyük kitlelere hitap edebilirsiniz. Ama sitenizin durumuna göre tercih yapmak daha sağlıklı olacaktır.

 

#farkları nedir #ne işe yarar #vps ve vds
Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.