İyi Bir Film Sitesi Açmanın Yararları Nelerdir?

Bilgisayar Mert Can POLAT 11 Temmuz 2017

İyi Bir Film Sitesi Açmak İçin Tavsiyeler

  • Keyword Seçimi
    • Keyword seçimimiz için bir araştırma yapmamız gerekecek. Hem rekabetin az olduğu hem de aranma sayısının fazla olduğu alanda çalışmamız lazım. Misal film izle kelimesinde çalışmak çok zor olacaktır. Ona göre 1080p full hd film izle kelimesi daha kolaydır.
  • Domain seçimi
    • Şimdi domain alacağız. R10’da olsun Wmaraci’nda olsun sosyal medya gruplarında olsun çok uygun fiyatlarla yabancı sitelerde domain kayıt eden kişiler var. Ortalama 3 liraya bir domain sağlamanız mümkün.

Peki domaini nasıl seçeceğiz ? Şimdi şunu söylememiz gerekli ki marka olma gibi bir hedefimiz yoksa ve büyük ihtimalle sitemizi büyütüp satacak isek keyword geçen bir alan adı bulabiliriz. Atıyorum xxxxxfilmleriizle.com veyahut 1050pfilmizle.com tarzı bir domain kullanmanız çok daha uygun olacaktır. Böylece yapacağımız Backlink çalışmalarında daha fazla verim alabiliriz.

Domain almak için hazırız !

  • Sunucu seçimi
    • için pek kriterimiz yok . Ancak size öneririm ki kesinlikle ama kesinlikle yurtdışı konumlu bir sunucu seçin. Birazdan vereceğimiz taktikler için sunucumuzu Türkiye’de barındıramayız. Sonuçta yaptığımız iş pek de yasal değil .
    • İlk etapta bizlere anlık max. 1000 kişiyi yormadan tutabilecek bir sunucu yeterli olacaktır. Ki anlık 1000 kişiye ulaşmamız biraz zaman alabileceğinden bu sunucu ile bir süre çalışacağız.
    • Ek olarak CPU kullanımı konusunda hassas bir firmayla çalışmanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Çünkü sunucuyu yoracak kişiler sitemize girebilir.
    • Size önerebileceğim yabancı firmaların arasında Digital Ocean ve Hostgator var. Ancak Türk firmalardan da yabancı lokasyon sunucu sağlamanız mümkün. Bunun için çalışmak istediğiniz firma ile iletişime geçebilirsiniz. Fazla bir fiyat farkı yoktur. Hatta bazı firmalarda yabancı lokasyon sunucular çok daha ucuzdur.

Şimdi  domainimizi aldık , sunucumuz açık . Sitemizi açma vaktimiz geldi. Öncelikle şu soruya cevap vermeliyiz ; Hangi sistemi kullanacağız? Biz kullanım kolaylığı ve sahip olduğu avantajlar nedeniyle WordPress’i öneriyoruz.

WordPress kullanacağınızı varsayıyorum ve devam ediyorum. Öncelikle güzel bir film teması alıyoruz. Ardından da kaliteli bir bot bulalım. Bu ikisinin toplam maliyeti en fazla ama en fazla 100 lira civarında tutacaktır. Bir tema 50 lira civarı ve yanında bot hediye edilen temalar da mevcut. R10 başta olmak üzere webmaster forumlarından bu ikisini edinebilirsiniz. Benim size şu an için önerebileceğim bir tema yok. Ama yorumlara bakarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Aldığınızı var sayıyorum ve devam ediyorum .

Şimdi WordPress kurduk , temamızı ve botumuzu yükledik. Şimdi düzenlemelere başlıyoruz. Logo , favicon vs. düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz ve özgünlüğümüze bir nebze katkıda bulunuyoruz. Zaten uygulayacağımız çalışmaların tamamı özgünlük üzerine olacak .

Sitenizdeki düzenlemeye açık tüm kısımları düzenlediniz. Bitti sanıyorsunuz hatta film eklemek için bot sayfanızı açtınız bile. Ama biraz durun. Çünkü daha kurmamız gereken eklentiler var.

İlk olarak All in SEO eklentimizi kuruyoruz. Ardından akismet , herhangi bir cache eklentisi , contact form 7 ( iletişim sayfası oluşturmamıza olanak sağlar. Eğer iletişim sayfası oluşturacaksanız kurun) eklentilerini kuruyoruz. Normal şartlarda CSS ve JavaScript sıkıştırma için de eklentiler kurabilirdik. Ama bunları manuel olarak yapmanız daha etkili olacaktır. Google’da CSS Compass ve Javascript Compass aramalarını yaparsanız manuel sıkıştırma araçları çıkacaktır. Bunlardan tek tek dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz.

En önemli şeyi unuttuk sanırım: Bir sitemap oluşturmadık . All in SEO eklentisini kurmuştuk değil mi ? All in SEO’yu kurduysanız yukarıda SEO butonu var. O butonun üzerine geldiğinizde özellik yöneticisi butonu kayarak gelecek. Oradan Sitemap oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde bundan sonra SEO butonunun üzerine geldiğimizde Sitemap butonu da çıkacak. Oradan ayarlamaları yapabiliriz. Ardından da Google Webmaster Tools’a sitemap dosyamızı yollayabiliriz ( değişiklik yapmadıysanız dosyamız siteadı.com/sitemap.xml olacaktır.)

Bunun ardından WordPress Admin Paneli > Ayarlar > Yazma Ayarları kısmından ping servislerine gerekli adresleri eklemeyi unutmayın. Daha hızlı index almamızı sağlayacaktır.

Şimdi sosyal medya hesaplarımızı oluşturmaya başlayabiliriz. Yayınladığımız her filmi sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak hem ziyaretçi hem de backlink kazanabilirsiniz. Unutmayın Google sosyal medyaya fazlasıyla önem veriyor.

Facebook , Twitter, Google Plus gibi sitelerde hesaplarımızı oluşturduk. Hazır hesap oluşturmaya başlamışken Paravan Blog oluşturmaya da başlayabiliriz.

(Bilmeyenler için bkz: Paravan bloglar kişinin kendi sitesini güçlendirmek için açtığı sitelerdir. Bu sitelere ana sitenin konusu ile ilgili makaleler girerek hem backlink kazanmış olur hem de kötü de olsa reklamını sağlamış olur.)

Paravan blog oluşturabileceğiniz sitelere örnek verecek olursak ( ki en popüler siteler ) : WordPress , Blogger , Tumblr

Buralardan her birinden bir hesap almanız en başta size yetecektir. Zaten gittikçe arttırma ihtiyacını siz de duyacaksınız.

Sanırım alt yapıyı hazırladık. Sabırsızlanmanıza gerek yok. Botumuzu açıyoruz. Başlık , Etiket , Açıklama ve Resimi kendimize göre düzenliyoruz. ( Resimi de özgünleştirmemizin yararı olacaktır. Bir fırça darbesi bile özgünlüğe yardımcı olur.) En çok açıklamaya dikkat etmelisiniz . Uzun sayılabilecek güzel ve anlaşılabilir bir açıklama ziyaretçinin siteye tekrardan gelmesine ve Google gözünde sitenizin değerinin artmasına yardımcı olur.

Anlattığım şekilde botla çekilen içeriği özgünleştirerek önceden açtığınız kategorilere ( sanırım kategori açma kısmını atladım ) tek tek ekleyelim. İlk ekleme için 5 adet film yeterli. Sonrasında da düzenli her gün yazı eklemeniz gerekecek. İsterseniz tek seferde 100 film hazırlayıp zamanlamanız da mümkün .

İlk filmlerimizi ekledik. Açıyoruz sosyal medya hesaplarımızı hepsine güzel güzel açıklamalarla filmlerimizi yolluyoruz. Şimdi o filmlerin index almasını bekleyeceğiz. O filmler index alırken biz de birkaç tane özgün konumuzla ilgili makale hazırlayalım. Onları paravan bloglarımıza yollayacağız.

Ortalama 200 kelimelik bir makale de 2 adet link çıkışı yapmamız ideal. Anahtar kelimemize her blogda özgün birer makale ile çıkış yapıyoruz. Bu makalelerden çıkış yapmaya düzenli periyotlarda devam etmeniz sitenize çok fazla yarar sağlayacaktır.

Sanırım sitemizin ilk içeriklerini girdik, ilk paravan blog çalışmamızı yaptık ve gerecek alt yapıyı hazırladık. Şimdi size düşen devamlı olarak film ekleyerek sitenizi güncellemek ve olabildiğince sosyal medyayı kullanmak .

Ara ara kullanacağınız keyword için tanıtım yazıları alabilir , sitenizi güçlendirebilirsiniz.

 

#film sitesi #kurma taktikleri
Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.