Google’da Yükselmek İçin İpuçları Nelerdir?

Bilgisayar Mert Can POLAT 11 Temmuz 2017

Google’da Yükselmek İçin İpuçları

Link Alımınıza Dikkat Etmeliyiz 

Link alımlarımıza kesinlikle ama kesinlikle dikkat etmeliyiz. Spam sitelerden link almaktan kaçınmalıyız. 100 çöp siteden link almak yerine 1 kaliteli siteden link almak çok daha faydalı olacaktır.

Hangi sitelerden link alabilirim ?

Bu sorunun cevabı oldukça basittir. Özgün olan her siteden link alabilirsiniz. Alexa değeri düşük olsun yüksek olsun. Pagerank değerine sahip olsun veya olmasın. Çeşitlilik çok güzeldir. Ancak işin içerisine spam girmemesi kaydı ile.

Ayrıca kullandığımız dilde yayın yapan sitelerden link almalıyız. Yabancı dildeki sitelerden de alabiliriz ancak bu oran düşük tutulmalıdır. Sonrasında çeviri hatası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sosyal Medyayı En İyi Şekilde Kullanmalıyız

Günümüzde interneti kullanan çoğu kişi sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Gerek bilgi paylaşımı gerekse iletişim üst düzeyde. İnsanların bir şeyler paylaşabildiği bu sitelerden bizim de aktif olarak destek almamız gerekli.

Bu siteler hem backlink hem de hit kaynağıdır.  Doğal takipçiler edinerek içeriklerimizi onlara sunabilir, sitemiz hakkında haberleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden verebiliriz.

Ancak şu var ki; sosyal medya hesaplarımızı “benim sitemin sosyal medya hesabı var” demek için açmayalım. Gereken paylaşımları sağlayalım ve olabildikçe özgün yani doğal bir yapıya sokalım. Yoksa spam damgası yiyebiliriz. Bunu hiç birimiz istemeyiz değil mi?

Anahtar Kelimelerimizi Özenle Seçmeliyiz

Anahtar kelime seçiminde oldukça titiz davranmalıyız. Özneden topluluğa doğru hareket etmeliyiz. Bu şekilde sürekli gelişen sitemizin aynı orantıda rekabeti artacak, giderleri artacaktır. Ancak direk topluluğa girersek verim alamayız ve bu işten elimizi çekeriz.

Buna bir örnek verelim. Bir e ticaret sitemiz mevcut. Yeni açtık ürün girişlerini yaptık. Bebek ürünleri satıyoruz. Direk bebek ürünleri kelimesine çalışmak yolumuzu oldukça uzatır. Onun yerine bebek arabası gibi türevlere çalışmak yolumuzu çok daha kısaltacaktır.

Ayriyetten sadece tek bir kelimeye çalışmamız yanlış olacaktır. Minimum 3-4 adet kelimeye aynı anda çalışmalıyız.

Rakiplerimizi Tanımalıyız

Sektörümüzde faaliyet gösteren diğer siteleri takip etmeliyiz. Onların link analizlerini yapıp benzer sitelerden veyahut aynı sitelerden link alabiliriz. Onların yaptığı çalışmalardan kendi stratejilerimizi üretebiliriz.

Onların izlediği yolu birebir izlememiz yanlış olacağı gibi sadece ilham almalıyız. Bunu unutmayın.

Özgün İçerik

En önemlisi içeriklerimizin kaliteli ve özgün olmasıdır. Kullanıcı sitemize girdiği zaman onu boğmayan, resimlerle desteklenmiş, özgün içeriklere ulaşmalıdır.

Bu konuda editörlerle de çalışabilirsiniz.

#google ipuçları #seo taktikleri
Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.