Gelişen SEO dünyasında üst sıralara çıkma yöntemleri

Bilgisayar Mert Can POLAT 11 Temmuz 2017

Google Güncellemeleri ve Gelişen SEO

Öncelikle şu soruyu kendimizce cevaplamamız gereklidir. “Google Neden Güncelleme Yapar?” Aslında cevabı çok basittir. Daha kaliteli aramaları daha üst sıralara çıkartmayı amaçlayan Google her güncellemesinde kullanıcı yararına çalışmalar yapar. Bu güncellemeler sonrasında da çoğu site sahibi alt sayfalara düştüklerinden hatta bazıları da aramalardan tamamen kayboldukları için ağıt yakıyor, SEO uzmanıyım diye geçinen kişilere tonla para yığıyorlar. Sonuç ise hüsran olabiliyor.

Google kullanıcıya daha kaliteliği içeriği daha üst sıralarda sunmayı hedefliyor. Peki kaliteli içerik kavramını neler belirliyor ?

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İçeriklerinizi kullanıcı gözüyle hazırlamalısınız. Misal kendinizi okuyucu yerine koyup düzenleyebilirsiniz. Göz yormayan renkler kullanmalısınız.
  • Ziyaretçilerinizi yorum yapmaya teşvik etmelisiniz. Ki bu yazının insanlara fayda sağladığı belli olsun.
  • Sosyal Medyayı güzelce kullanın. Sosyal medya paylaşımlarına teşvik edin.
  • Kesinlikle SPAM yapmayın. Spam saldırıları almaktaysanız link engelleyici ile gelen linkleri engelleyin.
  • Sitenizde özgünlüğü ön planda tutun. Özellikle yazılarınız tamamen özgün olsun.
  • Kesinlikle diyorum Backlink paketi almayın. Ki 1000 siteye aynı makaleyi yollayıp spam olarak algılanabilirsiniz. Sitenize illa çalışma yaptırmak istiyorsanız aylık bir ücretle güvenilir kişilerle çalışın.
  • Düzenli olarak sitenizi ve alt linklerinizi besleyin. Sadece ana sayfaya çalışmayın. Her alt sayfaya doğal görünebilecek yollarla besletin. Gerek tanıtım yazıları gerek sosyal medya paylaşımları gerekse paravan bloglarla. Ancak dikkat edin ki bunlar tamamen özgün olsun. Bir makaleyi başka yerlerden almayın veya kullanmayın.

Gelecekteki SEO’ya da değinecek olursak kim kullanıcı dostu olursa o kazanacak ve rekabetin önüne geçilemeyecek. Yani spam siteler tamamen kalkacak ki Google’nin amaçlarından birinde de bu var.

 

#gelişen seo #üst sıralarda çıkma
Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.