Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Bilgisayar Mert Can POLAT 11 Temmuz 2016

Bilgisayarımız için donanım özelliklerini yenilesek de, yazılımsal olarak aksaklıklar sıklıkla meydana gelebilir. En çok karşılaştığımız aksaklık ise bilgisayarımınız yavaşlaması. Her geçen gün teknolojinin nimetleri gelişiyor fakat bu gelişim sürecine ayak uydurmaktansa, bilgisayarı şöyle bir elden geçirip temizlemek, yani hızlandırmak daha mantıklı. Bilgisayarınız için en gerekli programları sizin için listeledik..

  • Virüslerden kurtulmak
    Antivirüs programları bilgisayarımızdaki virüsleri temizlemekte yetersiz kalabiliyor, antivirüs tercihinizi yaptıktan sonra, “ComboFix” programını deneyin, bu program usb ve cd lerden bulaşan “amvo.exe” adlı virüsünü temizliyor. Antivirüsler silemiyor mu bu virüsü diye soracak olursanız, bazen silemiyor 🙂
    Combofix İndir
    erunt

 

  • Gereksiz dosyaları ve önbelleği temizlemek
    Gereksiz dosyalar bilgisayarınızı bazı açılardan yavaşlatır. Dağınık bir odada mı aradığınızı daha kolay bulursunuz yoksa derli toplu bir odada mı? İşinize yaramayan kişisel dosyalarınızı silin ve sistem önbelleğini, kayıt defterlerini silmek için CCleaner programını kullanın.
    CCleaner İndir
    cc5-screen1

 

  • İşlemciyi hızlandırmak
    Laptop ve Windows 7 kullanıcısı iseniz görev çubuğundaki pil işaretine tıklayın.
    Güç Seçenekleri > Kullandığınız planın yanındaki “Plan ayarlarını değiştirin” > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > İşlemci güç yönetimi
    Buradan en düşük işlemci ve en yüksek işlemci durumunu görseldeki gibi ayarlıyoruz.
    oglMDX

 

  • Disk birleştirme yapmak
    Disk birleştirme bir sürücüdeki parçalanmış verilerin birleştirilmesine denir. Yani diskteki bir veriyi sildiğinizde diskte belli bir alan boş kalıyor. Bu boş alanları disk birleştirme işlemiyle düzenleyip diskinizi verimli hale getirebilirsiniz.
    oglMBX

 

  • Gerekli güncellemeleri yapmak
    İşletim sisteminizi sürekli güncel tutun ki bilgisayarınız stabil çalışsın. Grafik sürücüleri gibi bilgisayarın işleyişine yardımcı olan bütün sürücülerinizi güncelleyin.
    Örnek: Nvidia GForce GT 630M markalı bir grafik kartım var. Bu sürücüyü güncellemem oyunlarımın daha akıcı ve performansı yüksek olmasını sağlayacak. Peki ekran kartımı nasıl güncellerim? Çok basit. Arama motorunuzda ekran kartınızın markasını aratıp resmi sitesinden güncelleyebilirsiniz.
    62Gzol

 

  • Başlangıç programlarını ayarlamak
    Canımızı sıkan bir diğer unsur da bilgisayar açılırken onlarca gereksiz programın yüklenmesini beklemek oluyor. Peki bunlardan nasıl kurtuluruz?
    Windows XP ve Windows 7 için başlata bastıktan sonra msconfig yazıp enterlayın. Karşınıza sistem yapılandırma ayarları çıkacak. Başlatma sekmesinden bilgisayar açılırken yüklenmesini istemediğiniz programların yanındaki tik işaretini kaldırın.
    Pqzby8

 

  • Oyunlar için “Game Booster” programı
    Oyun oynarken çektiğimiz dertlerin başında fps nin düşük olması geliyor. FPS nedir ? derseniz; Frame per second yani kare hızı. Kasma dediğimiz olay. FPS yi arttırmak için Game Booster programını kullanabilirsiniz.
    Game Booster Programını İndirmek İçin Tıklayın
    Gamebooster3.5

#bilgisayar hızlandırma #işlemci hızlandırma #Virüs temizleme
Yorumlar
    Talat Çalışkan

    12 Temmuz 2016

    Teşekkürler bilgilendirme için.


  1. Genco

    14 Temmuz 2016

    Eline sağlık çok açıklayıcı olmuş. Hiç haberi olmayan ben bile yararlandım


  2. Mert Çomaklı

    6 Ağustos 2016

    Güzel anlatım ve işe yarar bilgiler için teşekkürler.


  3. Mert Can POLAT

    28 Nisan 2017

    Rica ederim.


Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.